وقتی فردی فوت میکند ممکن است بر سر تصاحب اموال باقی مانده از او و همچنین تقسیم ارث مشاجراتی صورت بگیرد . در این موارد وکیل ارث شیراز میتواند به شما کمک کند تا در دادگاه موضوع حل و فصل شود . اگر طرفین بخواهند موضوع را در بین خودشان حل کنند دیگر نیاز به وکیل ارث نیست . اما گاهی این موضوع در میان وراث حل نمیشود و به توافق نمیرسند . در اینجا باید به وکیل شیراز که متخصص در حوزه ارث و میراث است رجوع کنید . وکیل ارث در شیراز با توجه به تجربه و مهارتی که به قوانین حقوقی و قانون انحصار وراثت و دیگر قوانین مرتبط دارد به شما کمک مینماید تا پرونده به بهترین نحو در دادگاه به نتیجه برسد .
یکی از پرونده های حساس و پیچیده پرونده های مربوط به ارث است . که مستلزم اگاهی از میزان سهم الارث هر یک از وراث شامل پسر ها و دختر ها یا همسر متوفی یا سایرین است . پس در این مورد حتما از یک وکیل در پرونده استفاده کنید .
وکیل ارث شیراز
آقای حسن نیکزاد وکیل ارث شیراز است. و میتوانید برای مشاوره و نوبت با شماره 0917011552 تماس بگیرید. ایشان با تخصصی که در قانون مدنی و حقوق خصوصی دارد به شما در زمینه تقسیم ارث کمک میکند. و پرونده شما را بررسی میکند.
فهرست مطالب :
Toggleبا تقدیم دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی از مرجع قضایی درخواست میکند تا به موضوع تقسیم ترکه رسیدگی و حکم صادر کند . وکیل دادخواست را مطابق قوانین و مقررات قانون مدنی تنظیم میکند . همچنین قبل از تقدیم دادخواست راجب به تقسیم ارث وکیل باید از شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را بکند . و این گواهی را پیوست دادخواست خود کند و به دادگاه تقدیم نماید .
ارث از جمله مواردی است که در قانون ما مطابق قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات میشود و وراث باید اظهارنامه مالیاتی پرکنند و به اداره امور مالیاتی تقدیم نمایند .
چرا باید به وکیل ارث مراجعه کرد ؟
- تسریع در زمان رسیدگی
- آگاهی و اشراف وکیل به قوانین و مقررات مربوط به ارث
- تجربه وکیل در پرونده های ارث
- عدم نیاز به حضور شما در جلسه دادرسی
علت اصلی مراجعه شما به وکیل شیراز و اعطای وکالت در خصوص ارث به ایشان این است که ، وکیل به عنوان شخصی که نسبت به قوانین آگاه است بهتر میتواند از شما در دادگاه دفاع کند یا در این زمینه به شما مشاوره دهد .وکیل با اشرافی که به قوانین ارث دارد میتواند لایحه دفاعیه یا دادخواست تنظیم نماید . همچنین وکیل ممکن است تا کنون پرونده های مشابه بسیار زیادی در خصوص ارث داشته باشد و در این مورد با تجربه باشد و بهتر با رویه قضایی اشنا باشد .
مطابق قانون ایین دادرسی مدنی چنانچه وکیل در جلسه دادرسی حاضر شود یا لایجه دهد کفایت میکند و نیاز به حضور موکل ندارد .و این امر مزیتی که دارد این است که باعث میشود از استرس دادگاه دور باشید.
ارث چیست و چگونه تقسیم میشود ؟
به اموال منقول و غیر منقول به جا مانده از متوفی ، ارث گفته میشود . بعد از فوت هر شخص معمولا اموالی از او باقی میماند که به نزدیک ترین افراد به متوفی میرسد . اما به هر یک از آنها چه مقدار ارث میرسد ؟ میزان ارثی که به هر یک از آنها میرسد در قانون مشخص شده است و هر یک سهم مشخصی دارد . در گواهی انحصار وراثتی که از شورای حل اختلاف اخذ میشود . معمولا سهم یا سهام هر یک از وراث مشخص شده است . که در آینده در دادگاه به همین مقداری که در گواهی انحصار وراثت امده است میان انها تقسیم میشود.
در تقسیم ارث مطابق ماده 225 قانون امور حسبی ابتدا هزینه کفن و دفن میت پرداخت میشود و سپس بدهی های او پرداخت میشود . و سپس هر آنچه که باقی ماند میان وراث تقسیم میشود .
ترتیب تقسیم اموال متوفی :
- پرداخت هزینه های کفن و دفن میت و تجهیز او
- پرداخت بدهی هایی که بر گردن متوفی است (طلبکاران ممتاز او ) مثل مهریه همسر او
- پرداخت بدهی های عادی متوفی (طلبکاران عادی )
حق الوکاله وکیل شیراز در مورد ارث چقدر است ؟
حق الوکاله وکیل در مورد ارث کاملا توافقی است و طی توافق وکیل با موکل تعیین خواهد شد . اما مواردی دیگر مثل پیچیدگی پرونده شما و همچنین ارزش ترکه متوفی نیز در این مورد تاثیر گذار است مثلا گاهی اموال متوفی ارزش ناچیزی دارد مثلا 100 ملیون تومان است و گاهی 100 ملیارد تومان که حق الوکاله وکالت در این دو پرونده یکسان نیست .
مراحل تقسیم ارث توسط وکیل

- اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف
- جمع اوری مدارک و پیوست ان به دادخواست
- ارایه دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی
- حضور در جلسه رسیدگی و صدور حکم
- درخواست صدور اجراییه از دادگاه نخستین
- اجرای حکم تقسیم ارث توسط اجرای احکام
مدارک لازم برای تقسیم ارث توسط وکیل ارث شیراز
به محض رجوع به وکیل ارث شیراز تمامی مدارک لازم را جهت مطالبه ارث و درخواست تقسیم از دادگاه برای شما بیان میکند که باید همه آنها را جمع اوری کرده و به وکلیتان بدهید تا به دادخواست شما اضافه کند . مدارک مهمی که باید اماده کنید عبارتند از :
- شناسنامه شخص متقاضی یا کارت ملی هوشمند : شخص متقاضی تقسیم ارث به عنوان خواهان باید سمت و خویشاوندی خود با متوفی را ثابت نماید که در این مورد باید مدارک شناسایی خود را مثل کارت ملی یا شناسنامه را پیوست دادخواست نماید .
- گواهی فوت متوفی : به محض فوت مورث شناسنامه وی باید توسط وراث به پزشکی قانونی و سپس اداره ثبت احوال برده شود و باطل گردد و در قبال ان گواهی فوت صادر شود .این گواهی تایید مینماید که شخص در اثر حادثه طبیعی یا حادثه ای فوت نموده است .
- شناسنامه وراث متوفی یا گواهی انحصار وراثت : متقاضی باید کپی برابر با اصل یا اصل تمام شناسنامه های وراث را داشته باشد . همچنین در صورتی که به انها دسترسی ندارد میتواند گواهی انحصار وراثتی را که از شورای حل اختلاف در یافت نموده است را پیوست نمیاد .در این گواهی مشخصات تمام وراث درج گردیده است .
- گواهی پرداخت بر ارث سازمان امور مالیاتی : اگر اموال متوفی از یک مقدار بیشتر باشد مشمول بر مالیات میشود . که در این صورت باید مالیات ان توسط وراث و اشخاص ذینفع پرداخت شود و گواهی ان پیوست دادخواست شود .مطابق قانون مالیات های مستقیم به ارث مالیات بر دارایی تعلق میگیرد .
- شهادت نامه محضری در دفاتر اسناد رسمی : از دیگر مواردی که باید جزو اسناد تقسیم ترکه باشد شهادت نامه ایست که معمولا در فرم مخصوصی تنظیم میشود و همه وراث باید در دفاتر اسناد رسمی حاضر شوند و این فرم را مهر و امضا نمایند . بعد از امضای فرم نیز باید دو شاهد مرد از آشنایان یا اقوام نزدیک که اطلاع کافی از رابطه خویشاوندی وراث با مورث دارند ان را گواهی و امضا نماید. در صورتی که دو شاهد مرد نبود باید چهار شاهد زن ان را امضا نماید .
خصوصیات وکیل ارث شیراز
هر وکیلی باید دارای خصوصیاتی باشد تا موکل ان را به عنوان وکیل انتخاب کند . اولین خصوصیت مهمی که یک وکیل باید داشته باشد این است که با موکل خود صادق باشد و حقیقت را برای او پنهان نکند .دومین خصوصیت رازداری او است . گاهی پرونده حاوی اطلاعات سری است که نباید افشا شود . در صورت افشا موکل ضرر میبیند . همچنین خصوصیت بعدی وکیل شیک پوش بودن است که حس اعتماد را به همراه دارد . موارد دیگری نیز مثل قدرت بیان و توانایی استدلال و … نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
ارث زن از مرد و مرد از زن
در صورتی که شخصی که فوت کرده است دارای همسر باشد . این همسر او دارای سهم الارث متفاوتی است که بسته به این که متوفی فرزند دارد یا خیر متفاوت است . اگر متوفی دارای فرزند باشد سهم زن یک هشتم از کل اموال است و اگر متوفی دارای فرزند نباشد سهم زن بیشتر میشود و سهم او یک چهارم اموال است . در پسر یا دختر بودن فرزندان هم چندان تفاوتی نمیکند و چه فرزندان پسر باشد چه دختر باز قاعده همان است که بیان شد .
در خصوص ارث مرد نیز باید توجه کنید که مطابق قانون مدنی چنانچه زنی فوت کند و از مرد فرزندی نداشته باشد نصف اموال به مرد میرسد و در صورتی که از مرد دارای فرزندی (چه پسر چه دختر ) باشد سهم وی یک چهارم اموال است و سهم کمتری به وی میرسد .
توصیه وکیل شیراز به شما
پرونده ارث از پیچیدگی های زیادی برخوردار است .حتما از یک وکیل مشورت و راهنمایی بگیرید تا به مشکلی بر نخورید . حتما قبل از اینکه بخواهید طرح شکایت کنید همه مدارک خود را اماده کنید تا بتوانید در دادگاه به آن استناد کنید . و همیشه نیم ساعت قبل از تشکیل جلسه در دادگاه حاضر شوید و اصل اسناد را به همراه داشته باشید . قبل از اقامه دعوی گواهی فوت متوفی را از اداره ثبت احوال بگیرید و به همراه داشته باشید.قبل از طرح دعوی سعی کنید با وراث طی جلسه ای صلح نامه و نقسیم نامه تنظیم نمایید تا دیگر کار به شکایت و طرح دعوی نرسد و قضیه را بین خود حل نمایید. حتی اگر در دادگاه هم هستید سعی کنید سازش نامه تنظیم نمایید و با یکدیگر در این خصوص سازش نمایید. سازش نامه مانند رای دادگاه دارای اعتبار است و قابل اجراست .
خلاصه مطالب
وقتی شخصی فوت میکند باید تکلیف اموال و حقوق مالی او مشخص شود . و اینجاست که بحث تقسیم ارث به وجود می آید .تقسیم ارث از جمله موارد حقوقی پیچیده است که مستلزم دانش حقوقی در این زمینه است . به هیچ عنوان نباید با عجله و بدون فکر اقامه دعوی کنید و حتما از وکیل استفاده نمایید . مواردی مانند شهادت نامه ،گواهی انحصار وراثت ، شناسنامه یا گواهی فوت متوفی ، شناسنامه شخص متقاضی از جمله مدارکی است که باید به همراه خود داشته باشید .
ایشون عالین
درود
آقای نیکزاد عالی بسیارحرفه ای و توانمند و باسواد